Vos Groente en Fruit

De beste groenteman van Nederland

Een toetsmoment voor ons bedrijf

Het begon allemaal na de aanschaf van onze nieuwe verkoopwagen. Deze wagen hebben wij laten bouwen om een maximale presentatie te verwezenlijken van onze ambulante winkel. Wij vonden deelname aan de verkiezing ‘Beste groenteman van Nederland’ een uitdaging en een toetsmoment voor onszelf om te kijken waar wij staan tussen onze collega’s. Het was de eerste keer dat we deel namen aan deze verkiezing.

Mystery shopper

Ons eerste toets moment werd gedaan d.m.v. een mystery shopper. Een mystery shopper is iemand die zich als een gewone klant voordoet om ons vervolgens te beoordelen. We werden beoordeeld op 60 punten, zoals kwaliteit, uitstraling, assortiment en bediening. Deze mystery shopper had ons na de beoordling verschillende tips gegeven, zoals het beletteren van onze zeilen voorlangs de kraam. De exacte uitslag hiervan is ons niet verteld om het spannend te houden. Weken erna hoorde wij dat we door waren naar de halve finale (beste vijf) van de verkiezing.

Jury

Nadat we hoorde dat we de halve finale hadden bereikt, wisten we dat we de jury op één van onze markten kon verwachten. De jury is langs geweest op onze markt in Ouddorp. De jury was erg enthousiast en dat gaf ons nog meer geloof in die finale. Zeer blij waren wij, toen wij hoorde dat we door waren naar de finale (beste drie).

Finale

De finale werd gespeeld in Almelo bij Rational. Hier waren alle teams aanwezig die de finale gehaald hadden. De finale bestond uit drie onderdelen die Gewonnen konden worden.

Eerste onderdeel finale

Het eerste onderdeel was voor iedereen onbekend en werd pas op het moment zelf bekend gemaakt. Dit onderdeel bestond uit het maken van een vocktail. Een vocktail is een drankje van verse groenten- en fruitsappen. Voor het maken van deze vocktail werd gebruik gemaakt van een slowjuicer.

Tweede onderdeel finale

Op dit onderdeel waren wij goed voorbereid omdat iedereen wist wat de bedoeling was. Alle groentemannen moesten een gerecht klaarmaken wat (grotendeels) bestond uit streekproducten. Wij hadden gekozen voor drie kleine gerechten, en deze gerechten gekoppeld aan de drie generaties die in ons bedrijf werkzaam zijn, of zijn geweest (Arie Vos, Nico Vos, Arthur Vos). Wij hadden een boerenkool smoothie, ‘Roem van Altena’ stoofperen en gezonde friet gemaakt.

Derde onderdeel finale

Dit onderdeel bestond uit een soort toets. We moesten met het hele team vragen beantwoorden, de zogenaamde kennisquiz. Het thema van de toets was ‘vers’. De laatste twee onderdelen van de finale hadden wij gewonnen, wat ons 2 twee trofeeën opleverde.

Uitslag verkiezing 'Beste Groenteman van Nederland'

De uitslag van de verkiezing werd bekend gemaakt tijdens de vakbeurs AGF detailhandel in houten. Chefkok Niven, die ook de finale had geleid, mocht de uitslag bekend maken. Groot was de vreugde toen wij hoorde dat wij de verkiezing hadden gewonnen. Vanaf dat moment mogen wij onszelf ‘Beste Groenteman van Nederland 2014/2015’ noemen.

Aandacht media

Na deze fantastische maar ook stressvolle periode, gaf deze titel ons veel voldoening. Veel aandacht kwam er uit de media voor onze prestatie. Wij hebben in verschillende kranten gestaan en zijn in radioprogramma’s geweest. Ook waren we te zien in het programma ‘Alles over wonen’ op SBS6. Zie ons fragment uit het programma hieronder.

Felicitaties

Na het winnen van de verkiezing zijn wij overspoeld moet felicitaties, bloemen en cadeau’s. Iedereen bedankt daarvoor, het is ontzettend fijn om te weten dat je klanten zo betrokken zijn.